De letters wereldberoemde 'I AMSTERDAM' letters gaan verdwijnen van het Museumplein, en Amsterdam stopt met de citymarketingcampagne eromheen. De letters zijn symbool gaan staan voor overlast door toeristen en massatoerisme in het algemeen. Volgens veel mensen is het beter om helemaal geen stadscampagne voor Amsterdam meer te hebben. Maar de toeristen zullen blijven komen, en het worden er alleen maar meer. Dus niks doen is geen optie.
De 'One Big City' campagne presenteert Amsterdam als een klein deel van een groter geheel. Slechts het stadscentrum van een veel grotere stad. De grootste stad van de wereld: Nederland. Met Noord-Brabant als de wijk waar Nederlandse volksfeesten vandaan komen, en Friesland de wijk waar inwoners hun eigen taal hebben. 
Voor toeristen heel normaal, want van noord naar zuid New York of Beijing duurt langer dan van Amsterdam naar Den Bosch. Voor andere Nederlandse steden en dorpen perfect, want daar worden bezoekers nog wel gewaardeerd. En voor Amsterdam is er dan eindelijk wat meer rust.
Met de One Big City app navigeer je makkelijk door de nieuwe grootste stad ter wereld, vernieuwde geprinte tourist maps zijn te koop rondom Schiphol en Amsterdam Centraal, en Amsterdammers worden opgeroepen om de toeristen de stad uit te helpen.
Back to Top