Het nieuws moet veranderen. Amerika ervaart nu een van haar ergste politieke crises ooit. Het politieke landschap is enorm gepolariseerd, wat betekend dat mensen het steeds minder met elkaar eens zijn, en we steeds meer denken in extremen. 
Wat hieraan bijdraagt is het feit dat iedereen steeds meer in zijn eigen informatiebubbel leeft, omdat we onze informatie halen uit een steeds specifiekere selectie bronnen. De algoritmes van Facebook en Google serveren ons informatie en nieuws op basis van onze voorkeuren, en zelf kiezen we nieuwskanalen die nieuws brengen dat past in ons wereldbeeld. Daarbij worden ook die nieuwskanalen selectiever in welk nieuws ze berichten, en op welke manier. Hierdoor komen we minder in contact met informatie die tegenstrijdig is met waar wij in geloven, en wordt het lastiger om een opbouwend gesprek te voeren met mensen die anders over de wereld denken dan wijzelf.
Er is een platform nodig waar nieuws niet polariseert, maar samenbrengt. BUBBLE brengt mensen ook de andere kant van het verhaal, verteld door een ander nieuwskanaal. En het biedt een mogelijkheid om een persoonlijke discussie te hebben, buiten vijandige 'commentsections' om. Zo kan het nieuws ervoor zorgen dat we elkaar weer meer begrijpen.
Back to Top